jump to navigation

Bijlagen bij Tax On Web… een gevaarlijke parlementaire vraag maart 2, 2010

Posted by Dries Cannaerts in inkomstenbelasting.
Tags: ,
trackback

Aangiften personenbelasting ingediend via Tax On Web vereisen niet dat bijlagen worden meegestuurd. Dit vergemakkelijkt aanzienlijk de ganse procedure, en maakt dat zowel belastingplichtige als fiscalist de aangifte snel en gemakkelijk kunnen insturen.

Dhr. Van der Maelen stelt nu in een parlementaire vraag dat deze werkwijze ‘misbruik’ in de hand werkt. Zijn oplossing: de aannemer verplichten alle gegevens zelf naar de fiscus te sturen!

In mijn ogen ongehoord; op een moment waar iedereen de mond vol heeft van het de ondernemers wat gemakkelijker te maken, zou hij nog extra administratieve formaliteiten willen opleggen. En ongetwijfeld heeft hij ook reeds sanctiemaatregelen (boeten) in gedachte voor de ongelukkige aannemers die nu eenmaal vaak veel beter in hun vak zijn dan met de papieren.

Met de implementatie van de 6% BTW op nieuwbouw of renovatie heeft men de aannemers al erg strenge en lastige administratieve voorwaarden opgelegd. Zoals de gemeenschappelijke actie van de werkgeversorganisaties reeds uitriep: ondernemers vragen geen bemoedering, geen subsidies, zelfs niet meteen belastingvermindering… het zou gewoon allemaal net dat ietsje gemakkelijker mogen gemaakt worden. Administratieve lasten en bureaucratie zijn de zaken waar de meeste ondernemers de meeste frustraties van oplopen.

Dus, meneer Van der Maelen… leg de verantwoordelijkheid daar waar ze hoort: bij de particulier die bewust foutief zijn aangifte instuurt. En laat ons ondernemers rustig ons ding doen… wij werken voor onze portemonnee, maar ook voor de uwe. Vergeet dat niet.

Bron: Fisconet

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: