jump to navigation

Vermogensplanning – volg de spelregels ! april 21, 2010

Posted by Dries Cannaerts in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Ik grijp een arrest van het Hof van Cassatie (15.01.2009) aan om iedereen nog maar eens te wijzen op het belang van het volgen van de spelregels om aan vermogensplanning te doen. Het arrest zelf handelt over het feit dat bij onvoldoende bewijs dat een handgift gebeurde, er bij de berekening van de successierechten ook geen rekening mee kan gehouden worden.

Het arrest is vrij logisch, maar zoals ik reeds zei, wil ik het eerder als kapstok gebruiken om iedereen aan te manen voorzichtig te zijn inzake vermogensplanning. Vandaag de dag kan er veel bij het plannen van overdracht van vermogen… heel veel simpele trukjes zijn algemeen gekend (schenking van geld met de ‘bibberperiode’ van drie jaar bij voorbeeld). Veel van die simpele trukjes worden echter vaak slordig in praktijk omgezet. Laat u dus altijd bijstaan door een fiscalist of vermogensplanner… zij weten precies waarop te letten.

In het verlengde hiervan wens ik ook te benadrukken dat nog steeds te weinig personen bezig zijn met het juist ordenen van hun vermogen. In samenspraak met accountant/bankier kan er meestal een plan voorgesteld worden dat mooi aansluit bij wat iemand wenst. Laat ons dus weten indien ook u eens wil samenzitten om uw vermogen en mogelijke fiscaalvriendelijke overdracht eens samen te bekijken.

Bron: Fisconet (Arrest van het Hof van cassatie dd. 15.01.2009)

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: