jump to navigation

Foefelen met kassasystemen – De fiscus loert om de hoek november 25, 2011

Posted by Dries Cannaerts in inkomstenbelasting.
Tags: , ,
trackback

We sturen nogmaals de waarschuwingen rond: de fiscus wordt erg goed in het opsporen van zwartwerk; en deinst er bovendien niet voor terug om de zware middelen in te zetten. Zo bewijst dit krantenartikel dat gaat over een inval in een tiental Brusselse horecazaken.

Na een onderzoek bleek een kassa leverancier de mogelijkheid in te bouwen om het kassasysteem te manipuleren. Niet alleen riskeert de kassaleverancier momenteel zware strafrechtelijke sancties, maar ook zijn klanten die gebruik maakten van het systeem hangen zware boetes boven het hoofd. Hiermee wordt opnieuw aangetoond dat, gelukkig, de tijd van “we zien wel wat de controle brengt” afgedaan heeft.

De horecasector zal, zoals alle andere sectoren, moeten beseffen dat zwartwerk niet meer kan. Wie toch nog over de schreef gaat, zal in de toekomst geconfronteerd worden met zware strafrechtelijke sancties. De komst van de digitale kassa hangt boven de hoofden van de horeca uitbaters, wie daarmee proactief mee omspringt, bouwt een goede voorsprong op ten overstaan van zijn concurrenten.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: