jump to navigation

Even iets gans anders… mei 29, 2012

Posted by Dries Cannaerts in Uncategorized.
Tags:
trackback

Ik had het genoegen dit weekend mijn echtgenote te mogen vergezellen op een ‘Teachers Programme’ in CERN. CERN is het instituut dat de Large Hadron Collider operationeel houdt, de deeltjesversneller gelegen op de grens Zwitserland/Frankrijk nabij Genève die met een omtrek van 27km op een diepte van ongeveer 100m werkelijk mind-boggling is.En met deze verlaten we even het pad van de fiscale wetenschappen…

Deeltjesversnellers, protonen, elektronen, neutrino’s, anti-materie… we hebben het allemaal de revue zien passeren dit weekend. Een lang weekendje op stap met 50 wetenschapleerkrachten boezemde me een beetje angst in, maar de manier waarop het bezoek geleid werd was ongelooflijk tof. Geen saaie lectures of doornemen van lesmateriaal, wel geleide bezoeken aan verschillende afdelingen van het CERN. Evenmin saaie gidsen, wel hardcore wetenschappers die wat vrije tijd opofferden om hun ervaringen te delen.

De uitermate boeiende fyscia werd op populair-wetenschappelijke wijze overgebracht, zodat ook ik als leek het (grotendeels) begreep. Ik ga er hier niet verder over uitbreiden, er zijn genoeg websites/blogs die daarover vertellen.

Ik wil alleen nog even kwijt, als je ooit de kans moest krijgen om deel te nemen aan een geleid bezoek aan CERN, niet aarzelen! Er zijn immers belangrijkere zaken in het universum dan belastingen en boekhouden 🙂

En voor de meer wetenschappelijke lezers… ik ben inmiddels ijverig op zoek naar anti-belastingdeeltjes die alle belastingdeeltjes onmiddellijk neutraliseren.

 

 

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: