jump to navigation

Geef uzelf een schouderklopje ! januari 7, 2013

Posted by Dries Cannaerts in Uncategorized.
Tags:
trackback

Beste ondernemer,

U was wederom geweldig in 2012… Jaloezietaksen op auto’s, hogere roerende voorheffing op dividenden, nieuwe belastingen op meerwaarden en nog een hele rits andere di-rupo’kes werden uw richting uit geslingerd. U trotseerde ze allemaal, en u ging met rustige standvastigheid verder met hetgeen waar u sterk in bent… ondernemen!

Als dat geen schouderklopje waard is… wat dan nog wel? Dus, hou u even niet in, en klop uzelf gerust maar eens op de schouders en zeg luidop: “Dat heb ik weeral goed gedaan het afgelopen jaar!”

Gevoeld hoeveel deugd dat deed, zo’n schouderklopje krijgen?

Want, laat ons eerlijk zijn, als ondernemer krijgen we niet snel een schouderklopje. Er worden ons enorm veel eisen gesteld, maar niemand die ons al eens bedankt voor hetgeen we aan de maatschappij geven. En dat is veel! Een recente VOKA studie wees uit dat van onze toegevoegde waarde, zo’n 40,6% naar de overheid gaat (die daarmee de gulzigste is) en 36,6% gaat naar onze medewerkers. De overblijvende 22,8% is voor vergoeding van het kapitaal; en dit houdt niet enkel de aandeelhouders in, maar ook de externe kredietverschaffers. Je merkt het, slechts een klein deel van het rendement van ons ondernemen, is voor de ondernemer zelf!

En wat siert u in dit verhaal nog het meeste? De vaststelling dat u met dezelfde positieve energie verder onderneemt. Een ondernemer is iemand die ‘slecht nieuws’ omzet in opportuniteiten, extra ‘drive’ (er 200% voor gaan)… u blijft niet bij de pakken zitten; U onderneemt!

 

Wat wensen wij u dan in 2013?

Nog meer ondernemerschap natuurlijk! De wil om een weg te vinden die leidt naar meer geluk. Geluk hoeft zeker en vast niet noodzakelijk meer winst te betekenen; u kan geluk ook vinden in andere hoekjes. Misschien wil u wat meer tijd voor uzelf, of uw gezin? Misschien droomt u al langer van een internationale doorbraak voor uw bedrijf? Of wil u eindelijk eens werk maken van nieuwe kantoor- of fabrieksgebouwen? Geluk is een droom hebben en die waar maken…

Ons team staat alvast klaar om u in 2013 mee te begeleiden in uw zoektocht naar uw geluk.

Prettige feestdagen,

Dries Cannaerts

Advertenties

Reacties»

1. Nest Van den Eynde - januari 9, 2013

Zeer mooi samengevat.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: